Vijver ontwerp en aanleg 

Een goed doordachte waterpartij, hoe groot ook, is steeds een meerwaarde voor elke tuin. De waterplas bruist van vitaliteit. Zowel onder als boven het wateroppervlak spelen zich boeiende taferelen af. De vijver is dan ook de “place to be” na de drukke dagtaak. Of u nu kiest voor een visvijver, moerasbiotoop, plantenvijver of zwemvijver, elke vorm bouwen we met veel passie en kennis van zaken.   
Uit de vele mogelijkheden zullen wij de vijver kiezen die het best bij u past zodat u er maximaal van kan genieten.
zwemvijver

Zwemvijver

Een verfrissende duik in het helder water van uw zwemvijver…pure welness. Het realiseren van een zwemvijver met een zorgvuldig gekozen biologisch filter garandeert kristalhelder water met een minimum aan onderhoud.
Onze jarenlange ervaring en talrijke referenties zijn uw waarborg voor een zorgeloze, arbeidsarme en ecologisch verantwoorde waterpartij.

We onderscheiden 5 types:

Puur natuur

Natuurlijk 

Helder

Kristal helder

Biopool

Een mooie folder ligt voor u klaar in de winkel. We maken graag tijd voor u vrij voor een afspraak om samen de mogelijkheden te overlopen.

Grondwerken

Bij de aanleg van een zwemvijver komen er onvermijdelijk heel wat grondwerken aan te pas. Ons team beschikt over de ervaring en machines om dit in goede banen te leiden. Zo bent u zeker van een goede start voor jarenlang vijver plezier zonder zorgen.

Waterdichting

De basis van een mooie waterpartij is een hoge waterlijn. Om deze te bekomen moet de vijver perfect waterpas liggen en uiteraard 100% waterdicht zijn. Specifieke ontwerpen vragen een bepaalde soort dichting. Hierna volgen de meest gangbare.

EPDM Membranen

Bij strakke vormen werken wij altijd met een op maat gemaakte rubberfolie. Na het opmeten van de kuip maken wij een CAD-tekening voor de fabricatie eenheid. Zij maken de juiste vorm door middel van ‘Hotbonding techniek’. De stukken folie worden onder druk en een bepaalde temperatuur gevulcaniseerd. We bekomen zodoende een zeer sterke en duurzame naadverbinding.
Voor de losse vormen werken wij met met ‘Pondgard’ van Firestone. Deze folie wordt op maat afgesneden bij ons op het bedrijf. Alle toebehoren voor het verlijmen van deze folie zijn eveneens bij ons verkrijgbaar, waardoor het zich uitstekend leent voor DHZ.

EPDM is altijd zwart van kleur, volledig ozon en UV bestendig en onschadelijk voor vissen en planten.

Laat u niet beetnemen door zogezegd goedkope folies! Deze hebben nooit de nodige attesten van veiligheid voor het waterleven. Ook dakfolies zijn uit den boze, want deze bevatten brandvertragers!

PVC-liners

Voor zwemvijvertoepassingen is het gebruik van EPDM perfect mogelijk, maar als u een andere kleur dan zwart wenst gebruiken wij een laatste generatie PVC-folie. Deze folie wordt altijd ter plekke gelast op een goed voorbereide ondergrond. Het lassen kan pas uitgevoerd worden bij bepaalde klimatologische omstandigheden. Daarom moeten wij soms een tijdelijke overkapping voorzien.

Onze folie is een gewapende zwembadfolie, waarvan het oppervlakte voorzien is van een acryl beschermlaag Elite® en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is een premium product in het assortiment van zwembadfolies. Deze zwembadfolie is met een unieke oppervlakte bescherming uitgerust ter bescherming van verkleuring door zonnebrandmiddelen, cosmetica en andere chemicaliën zoals o.a. chloor die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de verkleuring van de zwembadfolie aan de waterlijn.

Wereldprimeur:

  • Niet alleen de de eigenschappen van Elite® zijn uniek, maar ook de productie ervan zet nieuwe maatstaven.
  • Elite® is de eerste gewapende zwembadfolie geproduceerd zonder weekmakers.
  • Elite® is momenteel de gezondste zwembadfolie op de markt om uw zwebad of zwemvijver mee uit te rusten.

Voorgevormde bakken

Voor een aantal toepassingen zijn standaard kuipen in polyester beschikbaar. Het zijn degelijke bakken voor boven- of ondergrondse toepassingen. Meestal zwart van kleur en glad afgewerkt. Een goede fundering is ook hier heel belangrijk, om scheefzakken te voorkomen. Diverse modellen zijn beschikbaar.

E-book Vijveraanleg

Onze e-book Vijveraanleg stellen we gratis ter beschikking.
U kan deze 32 pagina’s tellende gids downloaden, vul uw gegevens en begin te lezen:


vijveraanleg-graafwerken
vijveraanleg-graafwerken2
vijveraanleg-lava-blazen
vijveraanleg-opbouw
vijver opmeten

Contacteer ons

info@mpdaquatic.com

Grintweg 92, Oostende

logo

Laten we samen uw droomtuin realiseren

Meer dan 25 jaar zijn wij in de tuinwereld actief. Als bedrijf bieden wij totaaloplossingen voor alles wat met tuin en vijver te maken heeft. Onze showroom is de ontmoetingsplaats voor de echte tuin- en vijverliefhebber. Graag maken wij u wegwijs in het zéér uitgebreide aanbod van kwaliteitsproducten.