Bio Zwembad

Bio-zwembad met biominerale filtratie

De meeste zwembaden en spa’s gebruiken ontsmettingsmiddelen die het water wel steriliseren, maar die door de giftigheidsgraad van hun componenten rampzalig kunnen zijn voor ons lichaam.
Bovendien is die sterilisatie helemaal niet nodig of aanbevolen. Een gezond lichaam vereist een permanent evenwicht tussen hygiëne en een bepaalde bacteriële en microbiotische activiteit.
Ook uw zwembad moet dus het subtiele evenwicht weten te bewaren tussen de naleving van deze strenge gezondheidscriteria en de bescherming van het lichaam. Dat is nu net de hele paradox tussen hygiëne en sterilisatie.
Met onze zwembaden zonder chemische stoffen garanderen wij water dat mild is voor jouw lichaam, dankzij de uitgekiende filtersystemen van ‘Vitii’. Onze systemen bevatten geen chloor, geen zout en geen zware metalen.
Het kristalheldere natuurlijk water wordt bekomen door het ingrijpen op en regelen van drie belangrijke eigenschappen:

  • een heel lage concentratie organische stoffen
  • een grote lucht/wateruitwisseling en bijgevolg een hoge zuurstofconcentratie
  • en een perfect mineraal evenwicht

Het Vitii-filtersysteem zorgt ervoor dat aan bovenstaande eisen wordt voldaan in vijf stappen. Schematisch ziet er dat dan zo uit:

vitii-half-ingegraven-biozwembad

Tip:
Ieder zwembadeigenaar kan bij ons een watertest laten uitvoeren en het nodige advies ontvangen.
Deze testen (10 grootheden) worden uitgevoerd terwijl u wacht.
Een waterstaal dient in een speciaal recipient (gratis bij ons af te halen) aangeboden te worden.

vitii-filtratie-werking-beknopt

Vitii Biomineraal filter

Voor iedere toepassing is er wel een oplossing met een ‘Vitii’ biomineraal filtersysteem.
Het systeem is naast nieuwbouw zeker ook toepasbaar voor renovatie projecten, maar dan moet er eerst een inventaris ter plaatse opgesteld worden. Als ‘Vitii-dealer’ bieden wij u naast de technische installatie en onderhoud van de filtercombinaties ook een degelijke ‘After sales service’ aan. Zo hebben wij standaard alle wateradditieven van Aquatic Science en Vitii in huis. Ook bieden wij een professionele wateranalyse aan bestaande uit 10 grootheden die van uiterst groot belang zijn om de waterkwaliteit te monitoren en bij te sturen. Een gratis professionele app laat u toe om zelf uitgevoerde metingen op te slaan en te evalueren of onze hulp in te roepen voor een deskundige aanpak van uw zwembad problemen.

Vitii respecteert het leven, anders dan een klassiek zwembad, daarom moet u weten dat…

Biofilm

Op wanden waar de robot moeilijk bij kan, verschijnt na verloop van tijd een biofilm. Die lichte biofilm neemt de vorm aan van een glad laagje of van (groene/bruine) vlekjes. Daarom is het belangrijk om de wanden regelmatig te onderhouden. We raden het dagelijkse gebruik van een robot trouwens ten stelligste aan. Doordat er geen kiemdodende middelen worden gebruikt, moet u immers meer aandacht besteden aan het reinigen van de wanden.

Groene weerspiegelingen

Chloor bevat ionen die het water kunstmatig laten schitteren. Biominerale zwembaden daarentegen, hebben een natuurlijke, licht turquoise glans. Vandaar de naam van de kleur “watergroen”, die doet denken aan de schakeringen van lagunes.

Biologische rijping

Wanneer een biologisch filtratiesysteem wordt geïmplementeerd, volgt een opstartfase van maximaal drie tot acht weken. Tijdens die periode vindt het water zijn biologisch evenwicht. Geen zorgen, zo zit de levenscyclus ineen!

E-book Bio Zwembad

Onze e-book Bio Zwembad stellen we gratis ter beschikking.
U kan deze 24 pagina’s tellende gids downloaden, vul uw gegevens en begin te lezen:


vitii-brochure-preview
vijveraanleg-graafwerken2
vijveraanleg-lava-blazen
vijveraanleg-opbouw
vijver opmeten

Contacteer ons

info@mpdaquatic.com

Grintweg 92, Oostende

logo

Laten we samen uw droomtuin realiseren

Meer dan 25 jaar zijn wij in de tuinwereld actief. Als bedrijf bieden wij totaaloplossingen voor alles wat met tuin en vijver te maken heeft. Onze showroom is de ontmoetingsplaats voor de echte tuin- en vijverliefhebber. Graag maken wij u wegwijs in het zéér uitgebreide aanbod van kwaliteitsproducten.